Ode aan de aanvoerdersband

Dus jij bent aanvoerder. 

Misschien alleen maar omdat je de beste voetballer bent. De grootste bakkes hebt. Of het talent bezit om in de derde helft na veertig bier zonder braken nog steeds rechtop te kunnen staan. Of misschien ben jij aanvoerder omdat jij als enige speler nooit afhaakt, al bak je er in de eerste, tweede of derde helft helemaal niks van.

Hoe het ook zij: ze kunnen niet om jou heen. Jij hebt jezelf bewezen. Bewezen dat je een waardige Kelderklasse-aanvoerder bent. Dus nu ben jij de baas. De koning. De keizer. De klasbak van het team. De kapitein die de koers bepaalt. De gezagvoerder die zijn team laat vliegen. De bevelhebber die zijn team laat knokken. Jij hebt het vuur. Jij bént het vuur. Waar anderen al jaren zijn uitgeblust, houd jij het vuur brandend. Voor jouw team. Jouw compagnons. Jouw vrienden. Jij verzaakt nooit. 

En daarom is deze band voor jou. Draag ‘m met trots. Op de training, tijdens wedstrijden, in de kantine en op je werk. Op je eerste date of op je trouwdag. Trek ‘m aan over je pyjama. Douche en slaap ermee. Want iedereen mag weten dat jij een echte Kelderklasse-baas bent. Dat jij door blijft beuken. Door blijft zuipen. Door blijft feesten. Dat jij de kar blijft trekken van het team, ook al heeft ‘t al jaren lekke banden. Jij bent het: de aanvoerder in die o zo prachtige wereld verstopt achter slootjes en tribunes. 

Draag ‘m met klasse. Show ‘m. Loop breder dan normaal. Want dit is jouw band. Een band die met veld 6-modder besmeurd mag worden. Die met bier, zweet, bloed en frietvet mag worden doordrenkt. Dit is de band die ons Kelderklassers bindt. Omarm daarom de band die ons omarmt. Dát schept pas een band. Een echte Kelderklasse-band. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.