Dabben met je eten

Er was een tijd dat ik een tik op m’n achterhoofd kreeg van mijn pa als ik weer eens zat te dabben aan tafel. Tegenwoordig juichen mijn leerlingen als ik dab, om vervolgens zelf hetzelfde te doen, vierentwintig keer achter elkaar. Net zo lang tot hun pa hen de volgende dag ziek meldt door opgelopen arm- en nekklachten. Geeft het rotzooi? Nee. Wekt het irritatie op? Ja.


Lees ‘m verder op www.taalvoutjes.nl!

Lees hier al mijn columns voor Taalvoutjes.
Dit bericht is geplaatst in taal. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dabben met je eten

  1. kees schreef:

    de geschiedenis is je toekomst!

  2. iris schreef:

    Haha super leuke en herkenbare stukken over dat dialect en dabben. In mijn klas (gr 7) wordt het tijdens het niezen of onderweg naar het museum aan iedere voorbijganger gevraagd. De hele klas juicht dan als vervolgens die meneer echt de dab kan!
    Maar fijn om de achtergrond van deze enigzins aparte en spastische beweging te weten…
    Groetjes Iris Veldhoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.