Geniaal klootzakje

Zo, Oussama. Daar ga je dan.
Na te zijn weggestuurd bij drie clubs, zo’n vijf disciplinaire schorsingen te hebben gehad en twee fatsoenlijke seizoenen in de Eredivisie met Heracles, mag jij het in Italië proberen. Nu al weg uit Nederland. Waarom? Omdat je niet houdt van kunstgras? Omdat je veel gaat verdienen? Omdat je denkt dat je toch nooit meer vier keer kunt scoren in één helft? Omdat je plots volwassen bent geworden en denkt dat je het aankunt?

Ik snap het niet. Je hebt het toch goed hier? Hier loop je iedereen zo voorbij. Eén passeerbeweging en de hele verdediging van Cambuur valt om. Heerlijk gevoel toch? Vier keer schieten en Nienhuis grabbelt vier keer. Je had de kans de beste te worden hier, in onze competitie. Werelddoelpunten te maken. Te zweven en te roepen dat je de beste bent.

Je had hier een geniale klootzak kunnen worden, net als Zlatan dat is. Tussen schorsingen en kwajongensgedrag door nog geniaal voetballen. Maar jij bent geen Zlatan. De T van Tannane is nog niet bekend buiten Nederland. En de T is ook al bezet; naar verluidt gonst De T van Alessio Tacchinardi er nog rond. Ik zie echter één hoop: ook Filippo Inzaghi brak door in Bergamo. Inzaghi: een geniaal klootzakje dat inmiddels de heldenstatus heeft bij Juve en AC Milan.

Ik wens je succes. Dat je maar een geniaal klootzakje mag worden in Italië. Eén tip: doe wat gel in je haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.